Oglinzile sunt fabricate prin pulverizarea unui strat subțire de aluminiu sau aplicând un strat de argint topit pe partea inferioară a unei farfurii de sticlă într-un recipient închis ermetic. În oglinzile optice folosite în telescoape și alte instrumente optice, aluminiul se evaporă pe o suprafață frontală a sticlei decât pe cea anterioară, pentru a elimina reflexiile slabe de la sticlă.

Sticla termoizolanta

Odata cu dezvoltarea cerintelor clientilor si a pietei, propietatile sticlelor monolit au devenit insuficiente.

Astfel s-a ajuns la realizarea geamurilor termoizolante cu 2, 3 sau mai multe sticle.

Sticlele termoizolante sunt de mai multe tipuri, ele fiind nevoite sa indeplineasca anumite cerinte in vederea folosirii lor. Astfel putem regasi sticle termoizolante pentru ferestre cat si pentru fatadele de sticla.

Sticla laminata

Sticla laminată este un tip de  sticla antiefractie, obținută prin suprapunerea a două sau mai multe foi de sticlă și intercalarea unor folii sintetice, cum ar fi polivinil butiral sau etil vinil acetat . Avantajul acesteia constă în faptul că, la o eventuală spargere, fragmentele de sticlă rezultate ramân atașate de folia de plastic și astfel sunt evitate accidentele.

Sticla securizata

Sticla securizata este un tip de sticla antiefractie, care se realizeaza printr-un proces termic sau/si chimic, in urma caruia aceasta devine mai rezistenta fata de o sticla normala.

Obiecte decorative si mobilier din sticla

Obiecte decorative, obţinute prin sablare, fuzionare, serigrafie, curbare

Oglinzi

Oglinzi si repere reflectorizante.